Eğitim Sitesi

Seri Nedir? Seri Hakkında Kısaca Bilgi

Seri Terimi Hakkında Bilgiler

Yüzme Terimi Olarak Seri:

Müsabakalarda, bir yarışa 6 ya da 8 yüzücünden fazla katılması halinde yapılan
kümelendirilme sistemi.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Seri:

Bir fabrika veya atölyenin uzun bir süre aynı iş üzerinde çalıştığı üretim tipi.

 

Filateli (Pulculuk) Terimi Olarak Seri:

Aynı ad altında çıkarılan pulların her değerini içine alan takıma denir.

 

    Benzer Yüzme Terimleri

    Bone: Yüzme sırasında saçların ıslanmasını engelleyerek hıza etki etmesini,saçlardan akan suyun sporcuyu rahatsız etmesini önleyici malzeme.

    Serbest Stil: İlerlemenin kolların yarım ay biçiminde arkadan öne doğru atılması şeklinde gerçekleştiği,vücudun suyun üstünde yüzükoyun şekilde olduğu ,bacakların su üstüne çıkmadığı ve en çok kullanılan,hızlı yüzme stili.

    Fodepar: Yarışma başlangıcında yapılan çıkışta bir yarışmacının, diğerlerinden depar hakeminin komutasından önce çıkarak diskalifiye olması. Bu durumda hakemler yarışı durdurmayıp, yüzücüye diskalifiye kararını yarış sonunda söyleyebilirler.

    Diskalifiye: Yüzme yarışları esnasında sporcular, yüzdükleri her stil için ayrı ayrı depar, dönüş, bitiriş ve stil tekniği kurallarına uymak zorundadırlar. Bu kurallara uymayan sporcular sertifikalı federasyon görevlisi hakemler tarafından diskalifiye edilirler. Bu küçük yaştaki yüzücüler için dünyanın sonu demek değildir. Dünyada her yüzücü diskalifiye olabilir. Sporcular yaptıkları hatalar neticesinde öğrenirler ve hatanın tekrar edilmemesi önemlidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yüzme Terimleri Sözlüğü