Eğitim Sitesi

Şeri Nedir? Şeri Hakkında Kısaca Bilgi

Şeri Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Şeri:

1- İslam hukuku ile ilgili, dini.

2- İslam şeriatına uyan.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Alevilik: Hz. Ali'ye bağlı olan mezheplerin ortak adıdır. Hz. Muhammed'den sonra gelen üç halifeyi tanımayan, kendilerine ehli beyt adını veren bir mezheptir. Anadolu Aleviliği, Yesevilikten kay-naklanır ve Ural-Altay Kültürünün derin izlerini taşır. Bir başka deyişle, Anadolu Aleviliği İslam'ın Türk yorumudur. Anadolu Alevilerini, Sünni ve Şii Müslümanlardan ayıran en önemli özellik; namaz, oruç ve hac gibi ibadetler yerine Cem Törenleri yapmaları, Kerbela Katliamı'nda öldürülenlerin anılarına 12 gün su içmeyerek oruç tutmalarıdır. Cem törenleri bir ibadet olmanın yanı sıra, topluluğun ekonomik, toplumsal, hukuksal ve bireysel sorunlarının tartışılıp çözülmeye çalışıldığı sazlı, sözlü yıllık toplantılardır.

    Anzaklar: Avustralya ve Yeni Zelanda Ordu Birlikleridir. Birinci Dünya Savaşı'nda, Çanakkale Cephesi'nde ve Fransa'daki cephelerde savaştılar.

    Kadın Efendi: Onsekizinci yüzyıldan itibaren padişah eşlerine verilen unvan.

    Arazi-İ Emiriyye (Beylik Toprak): Osmanlı Devleti'nde aslı Beyt-ül Mala (devlet hazinesi) ait olan, tasarruf (kullanım) hakkı kişilere verilen tarla, çayır, yaylak, kışlak, koru vb. özellikteki topraklardır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü