Eğitim Sitesi

Serebral Palsili Birey Nedir? Serebral Palsili Birey Hakkında Kısaca Bilgi

Serebral Palsili Birey Terimi Hakkında Bilgiler

Özel Eğitim Terimi Olarak Serebral Palsili Birey:

Doğum öncesi, doğum sırası veya doğum sonrasında meydana gelen beyin hasarının neden olduğu kas ve sinir sistemi bozukluklarına bağlı motor becerilerin yetersizliğinden dolayı özel eğitim ve destek eğitim hizmetine ihtiyacı olan birey.

 

    Benzer Özel Eğitim Terimleri

    Üstün veya Özel Yetenek: Zekâ, yaratıcılık, sanat, spor, liderlik kapasitesi veya akademik alanlarda akranlarına göre üst seviyede performans gösterme durumudur. Üstün zekâlı ve üstün yeteneklilerin öğrenme yetenekleri, okullardaki genel eğitimin gerektirdiğinin çok üstündedir. Özellikle ilköğretim ve orta öğretim programları bu bireylerin ihtiyaçlarına göre düzenlenmiş olmadığından ve bundan dolayı da yeteneklerinin tümünü kullanamadıklarından dolayı Üstün zekâlı ve Üstün yetenekli bireylerin, özel eğitim kapsamına alınarak, özel programlar ve özel yetişmiş personel tarafından eğitilmeleri gerekmektedir. Üstün zekâlı ve üstün yeteneklilerin dikkate alınması, onlardan özel biçimde yararlanma fikri oldukça eskidir. Ancak gerçek anlamda özel eğitimlerinin yirminci yüzyılda başladığı söylenebilir.

    Kimlik Bilgileri: BEP hazırlanan öğrenciye ve ailesine ait, yaş, cinsiyet, özür, adres ve telefon numarası gibi kısa bilgilerin bulunduğu bölümdür.

    İşitme Kaybı: İşitme testi sonucunda belli bir bireyin aldığı sonuçlar, kabul edilen normal işitme değerlerinden, belirli derecede farklı olduğunda, işitme kaybı ortaya çıkmaktadır.

    Veli: Öğrencinin anne/babasını veya kanunî sorumluluğunu üstlenen kişi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Özel Eğitim Terimleri Sözlüğü