Eğitim Sitesi

Sepaller Nedir? Sepaller Hakkında Kısaca Bilgi

Sepaller Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Sepaller:

Çanak yapraklar. Çiçek örtü yapraklarının dış halkasını oluşturan ve genellikle normal yaprakları andıran yeşil yapraklar.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Plantigrad: Tabanına basarak yürüme ile belirlenen kısmen yavaş bir hareket biçimidir.

    Calyx: Mercanlarda, kalsiyum karbonat yapıda olan, kase şeklindeki dış iskelet.

    Omurgalı Hayvanlar: Omurgalıların en ayırıcı özelliği, vücutlarının sırt kısmında birbirini takip eden omurlardan yapılmış bir omurgaya sahip olmalarıdır. Bu yapıdan dolayı bu gruba dâhil olan canlılar, omurgalı (kordata) olarak adlandırılır. Omurgalı hayvanlarda kıkırdak veya kemikten yapılmış bir iç iskelet ile vücudun sırt kısmında bir sinir kordonu bulunur. İlkel omurgalılarda iskelet kıkırdak hâlinde olup gelişmiş omurgalılara doğru gidildikçe kemikleşmeye başlar. Bütün omurgalılarda kapalı dolaşım sistemi görülür. Kalp yapısı, balıklardan memelilere doğru gidildikçe gelişir. Kalpleri en az iki, en çok dört odacık ihtiva eder. Suda yaşayanlar solungaç, karada yaşayanlar akciğer solunumu yapar. Boşaltım organları böbrek, boşaltım atıkları amonyak, üre veya ürik asittir.

    Mitokondri: Hücrede enerji üretiminden sorumlu olan (oksijenli solunumun gerçekleştiği) organel. - Bakteriler hariç bütün hücrelerde bulunur. - Oksijenli solunum ile besinleri yakarak enerji (ATP) üretir. - Çift zarlı yapıdadır. - İç zarın kıvrımlarına krista, mitokondri içindeki sıvı kısma matriks denir. - Kendine ait DNA ,RNA ve ribozoma sahiptir. - Hücre için gerekli olan enerji burada üretilir. - İhtiyaç durumunda kendini eşleyerek sayısını arttırır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü