Eğitim Sitesi

Senkronize Olma Nedir? Senkronize Olma Hakkında Kısaca Bilgi

Senkronize Olma Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Senkronize Olma:

Bir Üretim Grubu, ya da çalışır durumda Üretim Grubunun (Gruplarının) bağlı bulunduğu bir şebekenin, diğer bir Şebeke ya da Enerji Sisteminin baralara bağlanmış ve böylece bu Şebekenin Frekansının ve faz ilişkilerinin bağlantı noktasında bağlandığı Şebeke ya da Enerji Sisteminin (duruma göre) Frakansı ve faz ilişkileri ile aynı olması (işletme toleransları dahilinde) durumu.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Ekonomik Potansiyel Enerji: Belirli koşullarda ekonomik olarak sağlanabilen hidro-elektrik enerji miktarıdır.

    Kombine Çevrim Santralı: Bir gaz türbini jeneratör ile bu türbinin eksoz gazlarıyla çalışan (ek brülörü olan ya da olmayan) bir kazanla, bunun sağladığı buharla çalışan buhar türbin ile generatörden oluşan ve ek elektrik enerjisi üreten santraldır.

    Tarife Sistemleri: Aynı tüketici gruplarıyla ilgili sektörler (örneğin; konut, tarım, sanayi..) ya da aynı kullanım alanları (örneğin; taşıma, aydınlatma, ısıtma,..) için düzenlenen normlaştırılmış fiyat belirleme sistemleridir. Tarife sistemlerinin konfigürasyonu ülkelere, ürünlere hizmet türlerine göre değişir. Elektrik, gaz ve merkezi ısıtma için ya sadece tüketilen enerjiye bağlı bir tarife (örneğin; küçük tüketici tarifesi) ya da iki terimli bir tarife (örneğin; güce, oda sayısına, tarım alanlarına… bağlı biri sabit, diğeri tüketilen enerjiye bağlı fiyat öngören, puant ve düşük tüketim saatleri ile mevsimlik tüketimlerin dikkate alındığı tarifeler) uygulanır.

    Nominal Değer: Bir, makine, Generatör, trafo; teçhizat vd. malzemenin etiket değeridir. Elektrik birim değeri olarak 1.41'e bölünmesinden elde edilen değerdir. Teçhizat veya malzemelerin etiket değeridir. Efektif değeri ise, nominal değerin 1.41 katı olarak bilinir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü