Eğitim Sitesi

Sefer Nedir? Sefer Hakkında Kısaca Bilgi

Sefer Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Sefer:

Harbe gidiş. Yolculuk, seyahat. Savaş durumu. (Hazarda ve seferde: Barışta ve savaşta)

 

Sanat Terimi Olarak Sefer:

Genellikle ülke dışına yapılan askeri harekât, savaşa gitme, savaş.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Sefer:

Savaşa gidiş, savaş, yolculuk.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Gulâm: Köle, uşak, kul; küçük yaşlarda saray adına satın alınan veya toplanan, sonra askerî ya da göreceği diğer hizmetler için özel olarak yetiştirilen köleler.

    Forum: Roma kentlerinde pazar yerinin, resmi ve dinsel yapıların yer aldığı alandır. Forumlar aynı zamanda halk için gezinti alanı, dinsel törenlerin, şölenlerin, şenliklerin, oyunların ve siyasal tartışmaların yapıldığı alanlardır.

    Miladi Takvim (Gregoryen Takvimi): Hz. İsa'nın doğumundan yedi gün sonraki 1 Ocak gününü başlangıç olarak alan takvimdir. Güneş yılı esasına göre düzenlenmiştir. 01 Ocak 1926 tarihinden itibaren yeni Türk Cumhuriyeti bu takvimi, Hicri ve Rumi takvimlerin yerine kullanmaya başlamıştır. Hicri takvim yalnızca dini günler için kullanılmaya devam etmiştir.

    Çivi Yazısı: MÖ: 3200 yıllarında Sümerler'in soyut kavramların anlatabildiği yazı sistemidir. Kil tabletler üzerine izi çiviye benzer bir kalemle bastırarak yazılırdı. Hece alfabesi olup, 600'den fazla sembolden oluşmaktaydı. Sümerler'den başka tüm Ön Asya topluluklarınca kullanılmıştır.Bu yazıyla Gılgamış ve Tufan destanları ile çeşitli dinsel ve hukuksal bilgiler yazılmıştır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü