Eğitim Sitesi

Şebeke Nedir? Şebeke Hakkında Kısaca Bilgi

Şebeke Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Şebeke:

Duruma göre, herhangi bir kullanıcı ya da Müşteri'ye ait şebeke ya da İletim Sisteminin bir parçası. Bu terim, bazı durumlarda, bir Dağıtım Hizmeti Sağlayıcısı tarafından işletilen şebeke anlamında da kullanılabilir.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Şebeke:

Ülke çapında yaygınlaştırılmış ulaşım ve iletişim ağı.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Motorin (Dizel Yakıtı): Dizel tipi içten yanmalı motorlarda kullanılan sıvı hidrokarbon karışımıdır. Bileşimi ve özellikleri ulusal standartlara bağlıdır.

    Birçok Noktadan Enerji Almak: A noktasından enerji (alış/satış veya Nakil) sözleşmesi yapan bir X kuruluşunun 2., 3., ve daha çok noktadan enerji (alış/satış veya Nakil gibi) almak istediğinde ve yazılı başvurusu halinde mutabık kalındıktan sonra ek protokol imzalamaları ile oluşacak durumdur. Her ayrı nokta için ayrı bir protokol imzalanır.

    Türbin: Ana milin dönmesi için gerekli hareketin türbin ve motor kanatları üzerinden büyük bir hızla geçen akışkan bir madde tarafından sağlandığı makinadır. Not: Su, buhar ve rüzgar türbinleri daha küçük çaplı olarak tüketicilere uygulanmakta ise de, genellikle enerji üreticileri tarafından kullanılır.

    Demant: Müşteri tesislerinden çekilen gücün o ay içindeki 15 dakikalık değerlerin en büyüğü olan (kW olarak) ani güç.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü