Eğitim Sitesi

Search Engines Nedir? Search Engines Hakkında Kısaca Bilgi

Search Engines Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak Search Engines:

Kişileri istedikleri bilgiye veya web sayfasına ulaştırmayı amaçlayan İnternet tarayıcı servisleridir. Dünya çapında en büyük arama motoru https://www.google.com.tr sitesidir.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    Ağ-Ağ Arabirimi: (Network-to-Network Interface/NNI) Frame Relay Servisi veren ağlar arasındaki bağlantıları tanımlar. Bu tanım Frame Relay Servisinin dünya çapında verilmesine olanak sağlar.Frame Relay yüksek hız ihtiyacından dolayı öncelikle LAN-WAN-LAN bağlantısında uygulama alanı bulduğu için LAN bağlantılarına uygun PVC desteğine dayalıdır.Uzlaşmaya varılan bu iki uygulama dışında şu konular üzerinde çalışmalar devam etmektedir.

    Extension: Dosya adından sonra yazılan üç karaktere kadar ek. Extension, dosya adının belirleyicisi veya ayırıcısı olarak görev yapar. Dosya adından (.) ile ayrılır. .DOS, .AVI, .WRI, .BAS vb.

    ZyXEL U-1496 Plus (Modem): Geniş LSD ekranı ve menü sisteminin kullanım kolaylığı, 57600/14400bps veri ve 14400 faks hızının yanında ses işleme yeteneği, ayrıca özel protokolle de olsa 19200bps transfer hızı, bu modeli yüksek fiyatına rağmen cazip kılıyor. (Modem)

    Authentication: Doğrulama. Bir kişinin ya da sürecin kimliğinin doğrulanmasıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü