Eğitim Sitesi

Sanat Grubu Nedir? Sanat Grubu Hakkında Kısaca Bilgi

Sanat Grubu Terimi Hakkında Bilgiler

Sunuculuk-Televizyonculuk Terimi Olarak Sanat Grubu:

Programın görsel yapısını tasarlayan ve oluşturan ekip.

 

Müzik-Dans Terimi Olarak Sanat Grubu:

Gösterinin görsel tarzını, yönetmenin direktifleri doğrultusunda belirlemek ve uygulamak amacıyla, setteki yapılar, dekor ve aksesuarların konseptini takip eden, bunların nasıl görünmesi gerektiğine karar veren ekip.

 

    Benzer Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri

    Ses Miksajı: Orijinal ses kaydını değiştirmek veya koruyup yeni ses kaydı eklemek amacıyla, görüntüde bir değişiklik yapmaksızın, görüntü kaydında sesi düzenleme işlemi.

    Haber Spotu: Haberin en önemli detaylarını özetleyen, en çarpıcı bilgiyi veren bölümünü ya da okuyucunun ilgisini çekmeyi sağlayacak olan haber girişi.

    Haber Ara Başlığı: Çok paragraflı, uzun ve önemli haberlerde okuma kolaylığı sağlamak amacıyla paragraflar arasına yerleştirilen birkaç kelimelik başlıklar.

    Kast Ajansı: Bünyesinde bulundurduğu oyuncuları ve/veya figüranları, televizyon, sinema, tiyatro vb. projeler için, işveren kurum/kuruluşların talebi üzerine, bu kurum/kuruluşların görevlendirdiği kişilere tanıtmak amacıyla, tanıtım dosyalarını hazırlayan, sunan ve işe ilişkin finansal ve hukuksal süreçlerin yürütülmesini sağlayan kurumlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri Sözlüğü