Eğitim Sitesi

Samanyolu Nedir? Samanyolu Hakkında Kısaca Bilgi

Samanyolu Terimi Hakkında Bilgiler

Uzay ve Astronomi Terimi Olarak Samanyolu:

Süt yolu olarakta bilinir. İçinde bulunduğumuz en azından 100 milyar yıldız içeren gökada. Gözlemsel astronomide gökyüzünde şerit halinde görülen bulutsu yapı. (aslında görülen gökadamızın bir koludur).

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Samanyolu:

Güneş Sisteminin içinde bulunduğu galaksi.

 

    Benzer Uzay ve Astronomi Terimleri

    Alan Hızı: Devinen bir cismi duran bir noktaya (konsayı başlangıcı) birleştiren doğru parçasının (yarıçap vektörü) birim zamanda süpürdüğü alan.

    Mikroçip: Mikroçip, ilk olarak Apollo uzay aracının yön bilgisayarında kullanılmıştır. Şimdi her türlü araçta kullanılmaya başlanmıştır.(NASA tarafından geliştirilmiştir.)

    Hertzsprung-Russel (H-R) Diyagramı: 1- Yıldızların tayf türlerine, renklerine etkin sıcaklıklarına ve ışınım güçlerine göre sınıflandırılmasının grafikle gösterimi. 2- Yıldızların tayf türlerine (veya renklerine ve etkin sıcaklıklarına) ve ışınım güçlerine (veya salt parlalıklarına) göre sınıflandırılmasının grafik gösterimi. Bir yıldızın fiziksel özellikleri bu diyagramdaki konumuyla ilgilidir. Yıldız evrimi diyagramda konum değişimiyle belirlenebilir.

    Uzaklık Modülü: Bir gök cisminin salt parlaklığı M ile görünen parlaklığı m arasındaki fark; bu fark cismin bizden olan r uzaklığının ölçüsüdür.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Uzay ve Astronomi Terimleri Sözlüğü