Eğitim Sitesi

Saldırma Nedir? Saldırma Hakkında Kısaca Bilgi

Saldırma Terimi Hakkında Bilgiler

Balistik Terimi Olarak Saldırma:

Boyu ortalama 50-100 cm. arasında değişen,, sivri uçlu, oluklu veya oluksuz, ucu biraz eğrice namlusu hafif kavisli yapıda, her iki ağzı da keskin olabilen, ancak iç bükey ağzı daha keskin uzun bir bıçak türüdür.

 

    Benzer Balistik Terimleri

    Yivli Av Tüfeği: Namlu uzunluğu fişek yatağı hariç otuz santimetreden fazla, uzun menzilli ve delici güce sahip, sabit dipçikli, tam ve yarı otomatik atış yeteneği olmayan ve münhasıran avda veya atıcılıkta kullanılan ateşli-yivli silahları kapsar.

    Sustalı Çakı: Namlusu sapı üzerinde bulunan mandalına basılmak suretiyle sapı içerisinden otomatik olarak açılıp (çıkıp)-kapanabilen (giren) ve aynı zamanda otomatik olarak açılan (çıkan) namlusu sapa sabit hale gelebilen sisteme haiz bir tür çakıdır.

    Süngü: Tüfek namlusunun ucuna takılan küçük kılıç biçiminde delici silahtır.

    Antika silah: Eskiden kalma, değerli, belli bir özelliği olan, benzerlerine az rastlanan ve artık imal edilmeyen ateşli, ateşsiz silah ve bıçakları ifade eder. Kriminal Polis Laboratuvarlarında antika silah olduğu tespit edilen silahlar ruhsata bağlanabilir. Bu silahlara sadece bulundurma ruhsatı verilir. Sınıraşan Örgütlü Suçlara Karşı Birleşmiş Milletler Sözleşmesine Ek Ateşli Silahlar, Parçaları ve Aksamları ile Mühimmatının Yasadışı Üretimine ve Kaçakçılığına Karşı Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair 5095 Sayılı Kanun'un, Genel Hükümleri bölümünün 3. Maddesinin (a) şıkkında "Ateşli silah; antika ateşli silahlar veya taklitleri hariç, bir patlayıcı madde etkisiyle fişek, kurşun veya mermi atacak şekilde tasarlanan veya kolayca atacak hale getirilebilen namlulu herhangi bir taşınabilir silah anlamına gelecektir. Antika silahlar ve bunların taklitleri iç hukuk uyarınca tanımlanacaktır. Ancak 1899 yılından sonra üretilmiş olan silahlar hiçbir koşulda antika sayılmayacaktır." hükmü göz önünde bulundurularak silahların Antika olup-olmadıkları belirlenmektedir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Balistik Terimleri Sözlüğü