Eğitim Sitesi

Saldırganlık Nedir? Saldırganlık Hakkında Kısaca Bilgi

Saldırganlık Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Saldırganlık:

Öfke ve düşmanlık hisleriyle ilgili genel bir terim. Saldırganlık; tehdit edilme, aşağılanma ve engellenme durumlarına tepki olarak ortaya çıkar ve bir güdü olarak işlevde bulunur.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Saldırganlık:

1. Karşımızdakini yönetmek ve üstün gelmek isteriz. Bu nedenle fiziksel ya da psikolojik zarar vermeye çalışmak, incitmek, hırpalamak, ağrı, acı ve ölüm gibi olumsuzluklar vermek amacıyla yapılan davranış.

2. Bireyin kendi düşünce ve davranışlarını dıştaki direnmelere karşı zorla karşısındakine benimsetme çabası.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Açık Önerme: İçinde "x" gibi bir değişken olan önerme.

    Enstrümantalizm: John Dewey (1859–1952)'e göre bilgi; çevreye uymayı, doğadan yararlanmayı ve mutlu olmayı sağlayan bir alet (araç)' tir. Bilgi edinme, insanın bir sorunla karşılaşması durumunda başlar, problemi çözmesiyle de sona erer. Bir bilginin doğruluğu; o bilginin yararlılığına bağlıdır. Söz konusu bilgi; karşılaştığımız problemleri çözmemizde bize yardımcı oluyorsa doğrudur. Bu görüşe enstrümantalizm (aletçilik) denir.

    Görüşme (Mülakat): İncelenen insanın, duygu, düşünce, davranış ve tutumlarını saptamak amacı ile yüz yüze yapılan sözlü söyleşidir. Güvenilir bir görüşme için görüşmecinin alanında uzman olması, ortamın ve görüşme süresinin, görüşülen insanı olumlu ya da olumsuz yönde etkilemeyecek biçimde düzenlenmesi gereklidir.

    Dil: 1- İletişim ve düşünmede kullanılan semboller dizisi. 2- Duygu ve düşünceleri yapay işaretlerle anlatmaya yarayan bir dizgedir (sistemdir).

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü