Eğitim Sitesi

Sakatat Nedir? Sakatat Hakkında Kısaca Bilgi

Sakatat Terimi Hakkında Bilgiler

Veteriner Hekimliği / Hayvancılık Terimi Olarak Sakatat:

Kasaplık hayvanlardan elde edilen karaciğer, böbrek, beyin, dalak, testis, yürek, dil, yemek borusu dış kırmızı kası eti, diyafram kası, işkembe, bağırsak, paça, dil ve kelle gibi organ ve organ parçaları.

 

    Benzer Veteriner Hekimliği / Hayvancılık Terimleri

    Fermente Türk Sucuğu: Yağlı sığır kıymasına sarımsak, çeşitli baharatlar veya katkı maddelerinin eklenmesiyle oluşturulan hamurun doğal kılıflara doldurulduktan sonra uygun bir ortamda belirli süre olgunlaştırılmasıyla elde edilen tüketime hazır, kendine özgü lezzete sahip yarı kuru sucuk tipi.

    Parazit: 1. Canlı bir organizmanın üzerinde veya içerisinde organizmanın zararına yaşayan bitki veya hayvan, asalak. İnsanların, hayvanların ve bitkilerin üzerinde veya içerisinde bu canlıların aleyhine yaşayan canlılar. Kimi yazarlar bakteri ve virüsleri da parazit olarak ifade etmektedirler. 2. Bakışımlı ikizlerden eksik gelişen ve daha küçük kalmış yavru, dölüt içinde dölüt. Normal gelişim gösteren ikize sıkı bir biçimde yapışmış ve normal yavrunun içine girmiş olarak bulunur.

    Zorla Çekip Çıkarma: Doğuma yardım sırasında yavrunun dışarıdan aşırı güç uygulanarak doğum kanalı yoluyla çekilip çıkarılması, ekstraksiyon fors.

    Flehman Davranışı: Koçun kızgın koyunu izlerken başını kaldırması ve üst dudağını yukarıya kıvırması şeklinde göstermiş olduğu eşeysel hareket.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Veteriner Hekimliği / Hayvancılık Terimleri Sözlüğü