Eğitim Sitesi

Sahanlık Nedir? Sahanlık Hakkında Kısaca Bilgi

Sahanlık Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Sahanlık:

Basamak sayısı fazla olan yüksek merdivenlerde, merdiven boyunun ortasına gelecek şekilde düzenlenen kısa bir dinlenme düzlüğüdür.

 

Sanat Terimi Olarak Sahanlık:

Merdivenlerin dönemeç yerlerinde ve bitimlerinde bulunan genişçe bölümlere verilen ad. Aynı anlamda sahınlık terimi de kullanılır.

 

İnşaat Terimi Olarak Sahanlık:

Binalarda kapı önünde, merdiven başlarında veya ortasında genişçe düzlük.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Eviye Bataryası: Mutfaklarda eviyelere montaj edilerek bulaşık yıkama amaçlı kullanılır. Döner borulu yapılır. Boru bağlantıları ½" 'dir. Duvar tipi ve ankastre olarak iki tipte yapılır. Duvar tipi eviye bataryaları, eviyenin üstünde yerden 85 cm yüksekliğe monte edilir. Montajında eksantrik nipeller kullanılır. Ankastre eviye bataryaları mutfak tezgahı üzerine, su eviye içine akacak biçimde yapılır. Su çıkış borusu döner veya spiralli boruludur. Spiral boru kullanım kolaylığı sağlar.

    Çatı Feneri: Yapıya hava, ışık sağlamak için Çatıların mahyaları üstünde mahya boyunca oluşturulan (yükselen) yapılardır.

    Renk: Işığın nesneler üzerine çarpması ve nesneden gözümüze yansıması sonucu, gözümüzde meydana gelen duyumların her birine renk denir.

    Atika Duvarı: Bir çatının önündeki duvar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü