Eğitim Sitesi

Sağ Açıklık Nedir? Sağ Açıklık Hakkında Kısaca Bilgi

Sağ Açıklık Terimi Hakkında Bilgiler

Uzay ve Astronomi Terimi Olarak Sağ Açıklık:

1- Bir yıldızdan geçen saat çemberinin ilkbahar noktasının saat çemberine göre doğu yönünde yaptığı açı. Sağ açıklık genellikle saat biriminde 0 saat ile 24 saat arasında ifade edilir.

2- Rektesansiyon. Gökyüzünde bir noktadan geçen boylam dairesinin, gök ekvatorunu kestiği noktanın ilkbahar noktasına açısal uzaklığı.

 

    Benzer Uzay ve Astronomi Terimleri

    Arama ve Kurtarma Uyduları: Arama ve kurtarma uyduları, deniz ve havadaki araçlarla uzak yerlerden haberleşebilmek için tasarlanmıştır. Bu uydular uzak ve tehlikeli bölgelerde mahsur kalmış acil durum işareti gönderen hava ve deniz araçlarının yerlerini algılayıp belirler.

    Yıldız Bilimi: Yıldız bilimi, bir yıldıza uygulanabilen her türlü bilimi içine alan genel bir addır. Yıldızların hareketleri, yıldızların evrimi, beyaz cüceler, nötron yıldızları, kara delikler, X-ışın kaynakları ve çekirdek tepkimelerinin hepsi yıldız biliminin konusudur.

    Cüce Gezegen: 1- Bir yıldızın çevresinde dolanan, kütlesi küresel bir yapı oluşturacak kadar büyük, ama komşuluğunu temizleyememiş gökcismi. 2- Yüzey sıcaklığı yaklaşık 100.000 ˚C olan, birkaç bin kilometre çapındaki küçük yıldız. Güneş benzeri yıldızların evriminin son basamağıdır.

    Atom Saati: Kuvars saatlerinin yeni bir türü, saatteki kuvars titreşimleri bir atomun ya da molekülün (örneğin: amonyak molekülünün) titreşimleriyle ayarlanır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Uzay ve Astronomi Terimleri Sözlüğü