Eğitim Sitesi

Sabit Getirili Menkul Kıymetler Nedir? Sabit Getirili Menkul Kıymetler Hakkında Kısaca Bilgi

Sabit Getirili Menkul Kıymetler Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Sabit Getirili Menkul Kıymetler:

Müşterisi adına menkul kıymetleri saklamaya yetkili kurum ve kuruluşlardır.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Aracılık: Sermaye piyasası araçlarının, yetkili aracı kuruluşlar tarafından, kendi nam ve hesabına, başkası nam ve hesabına, kendi namına ve başkası hesabına alım satımıdır.

    Alış Fiyatı: 1-Bir para birimi için alım yapılabilmesi amacıyla sunulan fiyat. 2-Piyasa yapıcısı olmayan kurumların bir dövizi o anda satabileceği fiyattır.

    Açık Mektup: TCMB Kanununun 42. maddesi uyarınca enflasyon hedeflerine ulaşılamaması veya ulaşılamaması olasılığının ortaya çıkması halinde, söz konusu durumun nedenlerinin ve alınması gereken önlemlerin Hükûmete yazılı olarak bildirildiği ve aynı zamanda kamuoyuna açıklandığı yazılı metindir. Açık mektup, enflasyonun nokta hedef etrafında belirlenen simetrik belirsizlik aralığı dışında bir noktada oluşması durumunda şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkeleri gereğince yazılır. (Open Letter)

    Ortak Pazar: Birbirleriyle yaptıkları ticareti zorlaştıran gümrük tarifelerini ve bazı durumlarda da diğer engelleri ortadan kaldıran ve birlik dışında kalan ülkelere ortak gümrük tarifesi uygulayan ülkeler gurubu.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü