Eğitim Sitesi

Roaming Nedir? Roaming Hakkında Kısaca Bilgi

Roaming Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Roaming:

Dolaşım. Yabancı bir ağ içinde yapılan aramaları tanımlayan terim. Mobil telefon operatörlerinin kullanıcılarına, anlaşmalı oldukları diğer operatörlerin kapsama alanlarında hizmet vermesi. Dolaşımın sadece ülkeler arasında olması gerekmez, yakın gelecekte aynı ülkede GSM ve UMTS ağları içinde de dolaşım uygulaması yapılabilir.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Teletekst (Teletext): Metin ve basit grafiklerin televizyon ekranına aktarılması için kullanılan havadan yayın tiplerinden birine verilen isimdir. Yayın tarama satırlarındaki kullanılmayan parçalardan yararlanır ve izleyebilmek için televizyonda özel bir çözücüye gereksinim duymaktadır. Teletekst genel olarak tek yönlü bir yayın tipidir. Kullanıcı uzaktan kumandadaki tele-tekst tuşları ile görmek istediği sayfayı seçebilir.

    Bas Konuş: Cep telefonlarında bulunan ve kullanıcılara bire bir veya bire çok kişiyle tıpkı bir telsiz gibi iletişim kurma kabiliyeti sağlayan bir sistemdir.

    SRS Sound: SRS Sound, iki hoparlörlü herhangi bir stereo sisteminden doğal 3D ses sağlar. SRS Sound, dinleme konumu ne olursa olsun doğal, surround ses benzeri bir ses deneyimi sunar.

    Konveksiyon Isıtma: Konveksiyon fırınlar, sıcak havanın sirkülasyonunu sağlayan dahili fanlarla daha muntazam bir sıcaklık oluşturur. Konveksiyon ısıtma, yiyecekleri daha hızlı ve daha eşit şekilde pişirerek standart fırınlara göre daha iyi sonuçlar verir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü