Eğitim Sitesi

Ritterdando Nedir? Ritterdando Hakkında Kısaca Bilgi

Ritterdando Terimi Hakkında Bilgiler

Müzik-Dans Terimi Olarak Ritterdando:

Gittikçe ağırlaşarak.

 

    Benzer Müzik-Dans Terimleri

    Divan Sazı: Meydan Sazından biraz daha küçüktür. Üçerden dokuz teli vardır. Bazı icracılar alta 3. Ortaya ve Üste ikişerli olmak üzere 7 telde takmaktadırlar. Divan Sazı da Halk Musikimizin güçlü sazlarındandır. Meydan sazında dört ses tiz akort edilir. Meydan sazının alt teli 'La' sesine Divan Sazının alt telleri ise 'Re' sesine akort edilir. Bağlama ailesi sazlarında genel olarak alt tellerin akortları değişmez. Değişen orta ve üst tellerin akortlarıdır. Her sazın onuna göre alt telin akordu genel olarak sabit bırakılır, devamlı olarak değişen orta ve üst tellerdir.

    Archi (İt.): Yaylı çalgılar (kısaltma).

    Kontrpuan: 1- "Noktaya karşı nokta" anlamında bir müziksel doku. Çoksesli müzikle ilgili bir bilim dalı. İki ya da üç eşanlı müzik çizgisinin uyumlu örgüsü. Kontrapunkt (Al.). 2- Bir melodinin, kısa bir süre sonra, başka bir ses üzerinden, ya daha alçak, ya da daha yüksek tonla tekrarlanması.

    Ara Nağme: Şarkı, türkü, köçekçe gibi küçük güfteli bestelerde, güftenin iki kıtası arasına, başına ya da sonuna gelebilen ve sözsüz çalınan bölüm.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Müzik-Dans Terimleri Sözlüğü