Eğitim Sitesi

Ritm (Ritim) Nedir? Ritm (Ritim) Hakkında Kısaca Bilgi

Ritm (Ritim) Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Ritm (Ritim):

1- Bir kompozisyonda farklı unsurların sıra ile ve belirli aralıklarla birbirini izlemeleri.

2- Gözle görülebilir devamlı biçimlerin tekrarı ile elde edilen akıcılık veya devamlılık. Ölçülü vurguların kullanılması. Renkler, motifler veya fırça ve/veya spatul darbeleri ile yakalanan müzikaliteler.

 

Müzik-Dans Terimi Olarak Ritm (Ritim):

Zaman içinde varolan müziğin yine zaman içinde belirtilmesi. Ritim müziğin üç ana öğesinden biridir. Öbür ikisi melodi ve armoni. Melodisiz ve armonisiz müzik olabilir ama ritimsiz bir müzik düşünülemez.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Megaron: Önünde bir giriş bölümü, içinde yalnız bir odası, odanın ortasında da ocak bulunan taştan Yunan konutu. Bütün Yunan mimarlığına örnek olan ev biçimi.

    Bienal: İki yılda bir düzenlenen faaliyet. Çoğunlukla kültürel veya sanatsal faaliyetler için kullanılan bir terimdir.

    Gotik: 1- Avrupa'da Ortaçağ mimarisine verilen ad. XII. yüzyılın ortasından Rönesans'a kadar olan süreyi içeren Gotik, resim ve heykeli de kapsayan genel bir üslup halinde ele alınır. Geç Gotik, Uluslararası Gotik gibi alt başlıklara da ayrılmıştır. 2- 12. Yüzyıldan 15. Yüzyıla kadar devam eden Avrupa Orta çağ sanatında bir stil.

    Akademi: 1. Türlü sanat çalışmalarının yapıldığı yüksek okul. Değişik sanat görüşleri. 2. Güzel sanatlar öğretimi yapan okullarla kimi bilim kurumlarına ya da yüksek okullara verilen ad. (Eski Atina'da Platon'un öğrencilerine ders verdiği ağaçlıklı yer. Sonradan bu isim, ilim koruma anlamına akademia olarak değiştirilmiştir.) 3. Çıplak modelden yapılmış resim.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü