Eğitim Sitesi

Resim Seçici Nedir? Resim Seçici Hakkında Kısaca Bilgi

Resim Seçici Terimi Hakkında Bilgiler

Sunuculuk-Televizyonculuk Terimi Olarak Resim Seçici:

Kamera, VTR, KJ gibi çeşitli kaynaklardan gelen görüntüler arasında düzgün, kesiksiz, akıcı, uyumlu ve amaca uygun bir biçimde seçme yaparak yayına ya da kayda verme işini görüntü mikseri aracılığıyla yapan kişi.

 

    Benzer Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri

    Sosyal Medya: Kişilerin internet tabanlı sosyal ağlar, internet siteleri ve mobil uygulamalar üzerinden birbiriyle içerik ve bilgi paylaşmasına imkan veren ve geleneksel medyanın aksine çift taraflı ve eş zamanlı bilgi paylaşımı olanağı sunan dijital bilgi/içerik platformu.

    Haber Kaynağı: Haber değeri olan bilginin alındığı kişiyi veya kurum.

    Fonetik: Dilin ses ve ton eğitimini, dil ritmi ve konuşma temposunu, özel olarak da konuşma dinamizmini öğreten bilim kolu.

    İşveren Kurum/Kuruluş: 1. Bir işin/projenin gerçekleştirilmesi için gereken örgüt ve finansman olanağını sağlayarak, projeyi gerçekleştirecek seslendirme oyuncusu ve teknik ekiple iş sözleşmesi yapan ve bu kişileri, ücret karşılığı çalıştıran gerçek ya da tüzel kişiler. 2. Bir işin/projenin gerçekleştirilmesi için gereken bütün olanakları, istihdam ve finansmanı sağlayarak, projeyi gerçekleştirecek figüran ile iş sözleşmesi yapan ve bu kişileri, ücret karşılığı çalıştıran gerçek ya da tüzel kişi, kurum ya da kuruluşlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri Sözlüğü