Eğitim Sitesi

Renk Nedir? Renk Hakkında Kısaca Bilgi

Renk Terimi Hakkında Bilgiler

Uzay ve Astronomi Terimi Olarak Renk:

Işık dalgalarının gözde (veya başka alıcıda) dalgaboyuna bağlı olarak oluşturduğu duyum. Bir yıldızın rengi sıcaklığının bir fonksiyonudur.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Renk:

Işığın nesneler üzerine çarpması ve nesneden gözümüze yansıması sonucu, gözümüzde meydana gelen duyumların her birine renk denir.

 

Sanat Terimi Olarak Renk:

Cisimler tarafından yansılanan ışığın gözde oluşturduğu duyum. Üç temel renk vardır : kırmızı, mavi ve sarı. Siyah renk değildir; çünkü üzerinde ışığın yansıyabileceği boya yoktur. Beyaz ise gökkuşağındaki tüm renklerin yutulmasından kaynaklanır.

 

Görsel Sanatlar | Resim Terimi Olarak Renk:

Cisimler tarafından yansılanan ışığın gözde oluşturduğu duyum.

 

    Benzer Uzay ve Astronomi Terimleri

    Yaz Dönencesi: Güneş'in gökyüzünde yaptığı görünen yıllık hareketinde, kuzeyden güneye dönüş yaptığı yer. Bu yerin Ekvator düzlemine göre açısal uzaklığı 23°27' dır. Dönüş, 21 Haziran'da olur.Günler bu tarihten sonra kısalmaya başlar.

    Kozmoloji: Evreni bir bütün olarak, yapısını ve gelişimini inceleyen bilim dalı. Kozmoloji genel olarak gök adalara ilişkin çalışmaları içerir. Gök adalar ve gök ada kümeleri ile bunların özelliklerinin incelenmesi, bunlara ilişkin kuramların geliştirilmesi kozmolojinin konusudur.

    Olay Ufku: Bir karadeliğin çevresini saran, ışığın kaçış hızının ışık hızına eşit olduğu bölge.

    Hilal: 1- Ay'ın ilk ve son günlerindeki görünüm durumu. 2- Yarıdan azı görülen Ay veya gezegen evresi. uzanım açısının 90° den küçük olması halinde oluşur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Uzay ve Astronomi Terimleri Sözlüğü