Eğitim Sitesi

Rekombinasyon Nedir? Rekombinasyon Hakkında Kısaca Bilgi

Rekombinasyon Terimi Hakkında Bilgiler

Genetik Terimi Olarak Rekombinasyon:

Mevcut genlerin yeni genotipleri oluşturacak şekilde bir araya gelmesi.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Rekombinasyon:

Mevcut genlerin yeni genotipleri oluşturacak şekilde bir araya gelmesi.

 

Biyoloji Terimi Olarak Rekombinasyon:

İki ayrı DNA molekülünün birleşerek yeni DNA molekülünü meydana getirmesi. Mevcut genlerin yeni genotipleri oluşturacak şekilde bir araya gelmesi.

 

    Benzer Genetik Terimleri

    Metabolizma: Canlı organizmanın hücreleri içinde meydana gelen ve enzimlerle kontrol edilen olayların hepsi. Metabolizma ile enerji üretimi ve madde yapımı gerçekleştirilir. ATP üretimi ve protein sentezi iki önemli metabolik reaksiyondur.

    Çökelme (Aglütinasyon): Birbirleriyle uyumlu olan kan gruplarının bilinmesi kan nakilleri açısından son derece önemlidir. Çünkü insanlar yabancı kan faktörlerine karşı antikor adı verilen özel proteinler üretirler. Eğer vericinin kanında alıcı için yabancı bir protein (A ya da B antijeni) var ise alıcı tarafından üretilen antikorlar (anti A ya da anti B) yabancı proteine tutunur ve kan hücreleri birbirine yapışarak kümelenir. Bu olaya çökelme (aglütinasyon) adı verilir. Oluşan çökelme damarın tıkanmasına yol açacağından ölüme neden olur.

    Hemofili (Kanın Pıhtılaşmaması) Hastalığı: Bu hastalık geni X kromozomunda çekinik olarak taşınır. Hastalığın meydana gelme mekanizması aynıdır. Bu hastalığı taşıyan insanların kanları pıhtılaşmaz, dolayısıyla kanamalar bunlar için büyük problem oluşturur. Dışarıdan eksik olan moleküller verilerek normal yaşamlarını sürdürmeleri sağlanabilir.

    Cenin: Gelişmenin erken dönemindeki embriyoya verilen ad.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Genetik Terimleri Sözlüğü