Eğitim Sitesi

Rahim Nedir? Rahim Hakkında Kısaca Bilgi

Rahim Terimi Hakkında Bilgiler

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Rahim:

1- Ana karnında fetüsün geliştiği kadın üreme organı. Uterus, döl yatağı.

2- Memelilerin dişilerinde, içinde yavrunun geliştiği, yumurta kanalının genişlemiş bölgesi.

3- Doğuran canlıların dişilerinde yavrunun, doğuma kadar gelişimini sürdürdüğü kese. Döl yatağı.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Rahîm:

Koruyan, acıyan, merhamet eden Allah. Allah'ın ahirette yalnızca müminlere merhamet etmesi.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Rahîm:

Koruyan, acıyan, merhamet eden Allah. "Yaratmış olduğu bütün varlıklara karşılıksız rızık veren, yarattıklarını koruyan, esirgeyen, bağışlayan ve merhamet eden, ahirette ise sadece mümin kullarına şefkat edecek olan." anlamında Allah’ın esmayıhüsnâsından biri.

 

    Benzer Sağlık-Tıp Terimleri

    Elektrokardiyografi (EKG): Kalp hareketlerini kaydetme yöntemi, kalbin kasılmasını sağlayan elektriksel akımları grafik biçiminde kaydetme yöntemi.

    Hipoksi: Organ ve dokularda oksijen azlığı

    Anaflaksi: Anafilaksi vücutta yaygın ve ciddi bir alerjik reaksiyondur. Alerjenle teması takip eden dakikalar içinde aniden gelişir. Nefes almada zorluk bilinç kaybı hatta ölümle sonuçlanabilir. Anafilaksi acil tedavi gerektiren bir durumdur. Sonrasında ise bir alerji immünoloji uzmanının takibi gerekir. Anafilaksi belli maddelere karşı şiddetli alerjisi olan bazı kişilerde o maddeyle temas sonrası gelişir. Anafilaksiye en sık neden olan maddeler; besinler ilaçlar ve böcek sokmalarıdır.

    Aromaterapi: 1- Masaj, cilt bakımı gibi tedaviler esnasında ağrı kesici ve rahatlatıcı bir takım kokulu ve uçucu yağların kullanımı anlamına gelir. Bu yağların kullanımı, stresi azaltırken; depresyon tedavisinde de olumlu sonuçlar verir. 2- Bedensel rahatlama için yağların masajla kullanılması.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sağlık-Tıp Terimleri Sözlüğü