Eğitim Sitesi

Radyo Televizyon Üst Kurulu(RTÜK) Nedir? Radyo Televizyon Üst Kurulu(RTÜK) Hakkında Kısaca Bilgi

Radyo Televizyon Üst Kurulu(RTÜK) Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Radyo Televizyon Üst Kurulu(RTÜK):

Ülkemizde yayın yapan kuruluşların belli ilkeler doğrultusunda yayın yapmalarını sağlamak amacıyla radyo ve televizyonların yayınlarını düzenlemek ve denetlemekle görevli kuruldur.
RTÜK radyo ve televizyon kanallarına kurallara aykırı yayın yapmaları halinde uyarı, yayın durdurma para cezası verebilir.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Ulusal Bağımsızlık: Ulusal bağımsızlık, vatan yani toprak parçası üzerinde yaşayan milletin; herhangi başka bir milletin esirliği, hakimiyeti ya da boyunduruğu altına girmeden kendi geleceğini kendi özgür iradesiyle belirlemesi, kendine ait topraklarda hür bir şekilde yaşaması ve başka hiçbir güç tarafından kontrol edilmemesine verilen isimdir. Ulusal bağımsızlık kısaca, bir toplumun kendi toprak parçası üzerinde hür ve özgür bir biçimde yaşama hakkı olarak nitelendirilir.

    Pekmez: Genellikle üzüm, dut gibi meyvelerin kaynatılarak koyulaştırılmış suyu.

    Onkoloji: Kanser bilimi, urları inceleyen tıp dalı.

    Aile: 1. Evlilik ve kan bağına dayanan karı, koca, çocuklar, kardeşler arasındaki ilişkilerin oluşturduğu toplum içindeki en küçük birlik. 2. Anne, baba ve evlenmemiş çocukların oluşturduğu toplum içindeki en küçük bütün.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü