Eğitim Sitesi

Radyo Dalgaları Nedir? Radyo Dalgaları Hakkında Kısaca Bilgi

Radyo Dalgaları Terimi Hakkında Bilgiler

Uzay ve Astronomi Terimi Olarak Radyo Dalgaları:

Dalga boyları 1 milimetreden uzun dalgalardır. Dalga boyları çok uzun olduğundan enerjileri çok düşüktür. Bu nedenle düşük sıcaklıklara karşılık gelir. Radyo dalgaları her yerde bulunabilir. (Arka alan ışınımında, yıldızlar arası gaz ve toz bulutlarında ve süpernova patlamalarının soğuk kalıntılarında). Bunların kaynakları elektrik (yani elektron) titreşimleridir. Cep telefonları ile radyo ve televizyon yayınlarının aktarılmasında kullanılırlar.

 

    Benzer Uzay ve Astronomi Terimleri

    Örten Çift Yıldız: Tek bir yıldız gibi görünen iki ya da daha çok yıldızdan oluşmuş, kütle merkezi çevresindeki dolanma hareketleri sırasında birbirlerini örtmelerinden ötürü parlaklık değişmesi gösteren çift yıldız ya da çoklu sistemler.

    Ay Sallantısı: Ay'ın arka yüzeyinden, doğu ya da batı, kuzey ya da güney parçasının art arda sırayla görünmesi.

    Dünya Dışı Gezegen Bilimi: Dünya dışı gezegen bilimi, bir gezegen olarak Dünya ile ilgili bilimler olan jeofizik ve alt dalları olan sismoloji, jeodezi, tektonik fiziği, jeoloji, oşinografi ve atmosfer bilimlerinin diğer gezegenler ile Güneş ötesi gezegenlere uygulanmasıdır. Örneğin, "selenoji" Ay jeolojisi, "areoloji" Mars jeolojisidir. Güneş ötesi gezegen jeolojisi çok yeni bir daldır.

    Atom Saati: Kuvars saatlerinin yeni bir türü, saatteki kuvars titreşimleri bir atomun ya da molekülün (örneğin: amonyak molekülünün) titreşimleriyle ayarlanır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Uzay ve Astronomi Terimleri Sözlüğü