Eğitim Sitesi

Program Çekimi Nedir? Program Çekimi Hakkında Kısaca Bilgi

Program Çekimi Terimi Hakkında Bilgiler

Sunuculuk-Televizyonculuk Terimi Olarak Program Çekimi:

Önceden hazırlanmış televizyon programı içeriğinin, yayınlanmak üzere kayıt edilmesi.

 

    Benzer Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri

    Stüdyo Şefi: Yayın süresince stüdyoda ya da yayın setinde yönetmenin direktifleri doğrultusunda sunucuyla kameramanın koordinasyonunu sağlayan ve yayının sağlıklı olarak sürmesinden sorumlu kişi.

    İşveren Kurum/Kuruluş: 1. Bir işin/projenin gerçekleştirilmesi için gereken örgüt ve finansman olanağını sağlayarak, projeyi gerçekleştirecek seslendirme oyuncusu ve teknik ekiple iş sözleşmesi yapan ve bu kişileri, ücret karşılığı çalıştıran gerçek ya da tüzel kişiler. 2. Bir işin/projenin gerçekleştirilmesi için gereken bütün olanakları, istihdam ve finansmanı sağlayarak, projeyi gerçekleştirecek figüran ile iş sözleşmesi yapan ve bu kişileri, ücret karşılığı çalıştıran gerçek ya da tüzel kişi, kurum ya da kuruluşlar.

    Tonlama: İfadeye bir fikir, duyuş, heyecan, yumuşaklık, sertlik ayırtısı katmak üzere seslerde meydana getirilen uzatma, perde değişikliği gibi başkalıklar.

    Haber Öğeleri: Bir haberde mutlaka bulunması gereken 5N1K sorularının cevapları ile haberin gerçeklik, doğruluk, yenilik/güncellik, anlaşılırlık, ilginçlik, önemlilik, geçerlilik ve nadirlik gibi niteliklerinin bütünü.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri Sözlüğü