Eğitim Sitesi

Pozisyon Fazlası (Long Position) Nedir? Pozisyon Fazlası (Long Position) Hakkında Kısaca Bilgi

Pozisyon Fazlası (Long Position) Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Pozisyon Fazlası (Long Position):

Döviz, menkul kıymet veya herhangi bir finansal enstrumanda sahip olunan net fazla pozisyonu ifade eder. Örneğin, 10 milyon ABD doları nakit pozisyon fazlasına sahip olmak, bir portföyde net olarak (nakit ABD doları borçları düşüldükten sonra) 10 milyon ABD doları nakde sahip olmak anlamındadır. Diğer bir deyişle bir kıymetteki fazla sahipliği ifade eder.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Net Aktif Değer: Bir şirketin varlıklarının piyasa değerinden borçlarının piyasa değeri çıkarılarak bulunan değeri. Özellikle holding şirketlerine yatırım yapmak için kullanılan en önemli değerlemelerden biri.

    Emisyon Grubu: Belirli bir grafik tasarım anlayışı ve boyut düzeni içinde dolaşıma çıkarılan banknot serisidir. (Emission Group)

    Son Kredi Mercii: Merkez bankalarının, para otoritesi olma sıfatları ve finansal istikrarı sağlama yükümlülükleri nedeniyle, sistemde ortaya çıkan fon açıklarının piyasadan karşılanamaması halinde, son başvuru mercii merkez bankasına başvurup, bu ad altında düzenlenmiş imkanlardan faydalanmasını ifade eden bir kavramdır.

    Para Birimi: Parasal birimin değerlerine verilen isim.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü