Eğitim Sitesi

Post Office Protocol (POP) Nedir? Post Office Protocol (POP) Hakkında Kısaca Bilgi

Post Office Protocol (POP) Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak Post Office Protocol (POP):

Posta Ofisi Protokolü Tek kullanıcı sistemlerin bağlandıkları hizmet birimlerinden posta mesajı alışverişi yapabilmelerini sağlayan protokol. POP, POP2 ve POP3 diye üç uyarlaması vardır. Sonraki uyarlamalar önceliklerle uyumlu değildir. Elektronik Posta (Electronic Mail).

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    MUD: Çok Kullanıcılı Ortam. Internet üzerindeki çok kullanıcılı macera oyunları ve simülasyonlara verilen isim.

    Relay play: CD'de kalan sürenin gösterildiği hane.

    IP: 1. Internet Protocol- Internet'in temel işletme protokolüdür. 2. Internet Provider- ya da Internet Access Provider. Kendi servisleri üzerinden başka kullanıcıları Internet'e bağlayan, genellikle ticari amaçlı kuruluşlardır. IP adress Internet üzerindeki her makine sadece bir tane IP numarasına sahip olabilir. Buna karşılık kullanıcıların servis isimlerini daha rahat hatırlamaları için makinelere bir ya da daha fazla "Domain Name" atanabilir. IP adresi noktalarla bölünmüş 4 sayıdan oluşur. (Örnek: 194.762.183.106)

    Linux: 1. Bir işletim sistemidir. UNIX'in türevi olan bu işletim sistemi tamamen ücretsiz olup, gün geçtikçe kişisel alanda kullanımı artmaktadır. 2. Microsoft'un Windows'u gibi bir işletim sistemidir; ama bu sistemi oluşturan bilgisayar kodları herkesin görebileceği şekilde açık uçlu yazıldığı için, herkes kenarından köşesinden bir ek yapabilmekte, yenilikler geliştirebilmekte. İnternette 'sosyalizm deneyi'gibi birşey.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü