Eğitim Sitesi

Port Tarama Nedir? Port Tarama Hakkında Kısaca Bilgi

Port Tarama Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak Port Tarama:

Bir bilgisayar üzerindeki portların, o bilgisayarda hangi ağ servislerinin çalıştığının hızlıca anlaşılması için teker teker yanıt verip vermediğinin kontrol edilmesidir. Bu işlem otomatik yazılımlar sayesinde kısa sürede gerçekleştirilebilmektedir. Tarama işlemi sonucu saldırgan bilgisayarda hangi açıklıkları kullanabileceği hakkında bilgi sahibi olur.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    Anonymous FTP: Her internet kullanıcısının dosya transferi yapabileceği FTP siteleridir. Buraya bir ftp programı ile bağlanıyorsanız, username (kullanıcı adı) bölümüne anonymous, şifre bölümüne de e-mail adresinizi yazmalısınız.

    Gateway: GeçitAynı işlevlere sahip fakat farklı yapılardaki ağlar arasında verileri aktaran cihaz ya da programlara verilen isim. mail gateway, router, protocol converter.

    Multi Disc program: Tek disk alabilen CD player'larda çoklu disk programı yapma. Diskleri teker teker takıp çıkararak istenen şarkılardan bir konbinasyon yapılabilir.

    Extension: Dosya adından sonra yazılan üç karaktere kadar ek. Extension, dosya adının belirleyicisi veya ayırıcısı olarak görev yapar. Dosya adından (.) ile ayrılır. .DOS, .AVI, .WRI, .BAS vb.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü