Eğitim Sitesi

Plankton Nedir? Plankton Hakkında Kısaca Bilgi

Plankton Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Plankton:

1. Hemen hemen bütün sularda yaşayan küçük serbest yüzüşlü bitki ve hayvanlar. Planktonun fotosentez yapan üyelerine fitoplankton adı verilir.

2. Denizlerde ve tatlı sularda, suyun hareketi ile pasif olarak sürüklenen küçük organizmalar.

3. Suda yaşayan, hareket yeteneği akıntıya bağlı olan mikroskobik bitkisel ve hayvansal organizmalar.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Plânkton:

Sularda bulunan,ancak mikroskopla görülebilen yaratıklar topluluğu.

 

Coğrafya Terimi Olarak Plankton:

Deniz suyuyla sürüklenen canlı kalıntıları

 

Ekoloji - Çevre Terimi Olarak Plankton:

Deniz ve tatlı sularda suyun pasif hareketiyle sürüklenen küçük organizmalardır. Besin zinciri su ortamında bitkisel planktonlarla başlar.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Homolyotermik: Vücut sıcaklığı sabit olan hayvanlardır. Çevre sıcaklığındaki değişmelere karşın vücut sıcaklığı değişmeyen kuş ve memeli gibi hayvanlardır.

    Simbiyoz Yaşam: Farklı canlıların birlikte yaşamasına simbiyoz yaşam denir. Simbiyoz yaşam üç çeşittir: 1- Mutualism: Birlikte yaşamadan her iki canlı da faydalanmaktadır. 2-Kommensalismus: Canlının biri artık maddeleri kullanmak yada korunmasını sağlamak yoluyla diğerinden faydalanmakta, fakat faydalandığı canlıya zarar vermemektedir. 3- Parazitismus: Genelde küçük bir canlının daha büyük bir canlının üzerinde ya da içinde bu canlıya zarar vererek yaşaması anlamına gelmektedir.

    Su Kirliliği: Su kaynaklarının kirletici etmenler tarafından kimyasal, fiziksel ve biyolojik yapısının bozulmasına su kirliliği denir. Su Kirliliğinin Nedenleri 1. Havaya karışan tanecikli yapıların ve asitlerin yağışlarla su kaynaklarına ulaşması. 2. Evsel ve endüstriyel atıkların sulara boşaltılması. 3. Tarımsal gübrelerin ve ilaçların su kaynaklarını kirletmesi. 4. Deniz kazaları sonucunda fosil yakıtların denizlere boşaltılması. 5. Kanalizasyon sularının arıtılmadan su kaynaklarına boşaltılması.

    Solungaç: Suda yaşayan hayvanlarda bulunan, çoğunlukla vücut yüzeyinden ya da sindirim kanalının bir kısmından uzamış ince duvarlı solunum organı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü