Eğitim Sitesi

Piyasa Emri Nedir? Piyasa Emri Hakkında Kısaca Bilgi

Piyasa Emri Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Piyasa Emri:

Menkul kıymet alım satımında en iyi piyasa fiyatından işlemin gerçekleştirileceği emir türüdür. Bu tür emrin en büyük avantajı, emrin hemen yerine getirilebilme olanağıdır.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Borçlu Cari Kredi: Firmalara kasa kolaylığı sağlanması ve kısa süreli nakit ihtiyacının karşılanması amacıyla, belli bir limit dahilinde para çekme yetkisi veren kredi türü.

    Federal Fon Oranları: (Federal Funds Rate) Amerika Birleşik Devletleri'nde finansal kurumların gecelik bazda borçlanmalarını gerçekleştirdikleri piyasa faiz oranıdır. Para politikası uygulamasında temel gösterge niteliğinde olduğundan ABD Merkez Bankası'nın yakın gözetimi altındadır. ABD Merkez Bankası bu piyasada oluşan günlük "Federal Funds Rate" lerin kendi açıkladığı orana uygun seyretmesi amacıyla açık piyasa işlemleri yoluyla piyasadaki günlük rezerv (kullanılabilir fon) miktarını ayarlar. Örneğin, bu piyasada oluşan faizler kendi hedef oranın altında ise, diğer bir deyişle piyasada fon fazlası varsa, bu miktarı açık piyasa işlemleri ile piyasadan çeker.

    Tele Havale: 1- Elektronik terminal, nakit makinesi, bilgisayar, telefon veya İnternet yoluyla para transferinin başlatılması. 2- Paranın kredi kartı veya otomatik fatura ödemesiyle transferi. 3- Yurtdışına para gönderme.

    Toptan Eşya Fiyatları Endeksi(TEFE): Bir ekonomideki genel fiyat düzeyini ve paranın satın alma gücündeki değişimleri belirlemek için seçilmiş malların toptan fiyatları izlenerek düzenlenen endekstir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü