Eğitim Sitesi

Piyano Müziği Nedir? Piyano Müziği Hakkında Kısaca Bilgi

Piyano Müziği Terimi Hakkında Bilgiler

Müzik-Dans Terimi Olarak Piyano Müziği:

Orgdan ayrı olarak başlı başına ilk piyano okulunu Paul Hoftheimer kurmuştur. Öğrencileri Kotter, Kleber de onun yolunda yürümüşler ve bu yolla piyano yavaş yavaş yayılmaya başlamıştır. İngiltere'de Elisabeth devrinde genelde varyasyonlar ve dans parçaları içeren piyano eserleri yazılıyor ve çalınıyordu. Almanya'da Barok devrinden sonra piyano süitleri, Froberger, Kerll, Muffat, Krieger, J. Ch. Bach, Kuhnau gibi virtüözler elinde mükemmel bir şekil aldı. İtalya'da ise bu zamanın en büyük piyanistleri, Frescobaldi, Pasquini, D. Scarlatti; Fransa'da Chamboniéres, L. Marchand ve özellikle Fr. Couperin'di. Piyano sonatları Rameau, Daquin gibi Fransızlar ve Platti, D'Alberti, Paganelli, Rutini gibi İtalyanlar elinde gelişti.

 

    Benzer Müzik-Dans Terimleri

    Natürel: Bemol veya diyez almış bir notanın doğal hâline döneceğini belirten terim.

    Andantino (İt.): Andanteden biraz hızlıca tempo.

    Konçerto grosso: Orkestranın iki bölüme ayrılarak toplulukların yarışması ya da bir yanda solocuların, öte yanda orkestra üyelerinin yer aldığı bir yarışma ortamından doğan çalgısal tür. Concerto grosso (İt.).

    Moderato (İt.): Ilımlı bir tempoda. Orta hızda. Metronoma göre dakikada 108'den 120'ye kadar olan birim vuruşları, hız terimi olarak "Moderato" sözcüğünün karşılığıdır. Örnek: d=108-120

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Müzik-Dans Terimleri Sözlüğü