Eğitim Sitesi

Petek kapatma Nedir? Petek kapatma Hakkında Kısaca Bilgi

Petek kapatma Terimi Hakkında Bilgiler

Arıcılık Terimi Olarak Petek kapatma:

Bkz. Sırlama

 

    Benzer Arıcılık Terimleri

    Arı kaçıran: Balı hasat edilecek kolonilerde kuluçkalık ile ballık arasına yerleştirilen, arıların ballıklardan kuluçkalığa geçişine izin veren, kuluçkalıktaki arıların ballıklara geçmesini engelleyen bir araç.

    Sırlama: İşçi arıların olgunlaştırdıkları ballı petek gözlerini balmumu ile kapatmaları. Bkz. Balın sırlanması.

    Arısakızı (Propolis): Arıların değişik bitkilerin özellikle çiçek ve tomurcuklarından topladıkları reçinelerle balmumu ve ağız sıvılarının çeşitli oranlardaki karışımıyla meydana gelen sakızımsı madde. Reçineler, mumlar ve yağ asitleri, uçucu yağlar ile organik madde ve minerallerden oluşan bir bileşime sahiptir. Arı ailesi, kovandaki çatlakları doldurmak, kovan girişinin genişliğini ayarlamak, yavru gözlerini temizlemek, kovan içinden atamadıkları irice düşman ölülerini mumyalamak için kullanır.

    Refraktometre: Işığın saydam bir ortamdan diğer saydam ortama geçerken yolundan sapmasından yararlanılarak yapılan konsantrasyon belirlemelerinde kullanılan alet. Sıvıların içindeki kuru maddeyi yüzde olarak ölçmek için ve arıcılıkta da balın içindeki su oranını belirlemek için kullanılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Arıcılık Terimleri Sözlüğü