Eğitim Sitesi

Perde Duvar Nedir? Perde Duvar Hakkında Kısaca Bilgi

Perde Duvar Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Perde Duvar:

Binalarda rüzgar ve deprem gibi yatay kuvvetlerden oluşan kesme kuvvetlerini karşılamak üzere, ayrıca üzerine fazla yük gelen ve kalınlığının az olması istenen yerlerde yapılan betonarme duvarlara denir.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Temperli Cam: Camı yumuşama sıcaklığına yakın bir sıcaklığa (700°C) değin ısıtıp sonra birdenbire soğutarak elde edilen güvenlik cam, duracam, sekurit cam. Kullanım gereklerine göre renkli, renksiz, yansıtıcı, desenli, sable camlar gibi her tür cam temperlenebilir. Temperleme işlemiyle camın direnci yaklaşık beş kat artar. Üretiminden sonra kesilmesi, delinmesi, yüzey ve kenar işlemleri yapılması olanaksız olduğundan söz konusu işlemler temperleme işleminden önce yapılır. Kırıldığı zaman kesici olmayan boncuklara ayrılır.

    Klasik: 1. Geleneksel. Aradan çok zaman geçtiği halde değerini yitirmemiş olan (mobilya, dekorasyon) 2. Eski Yunan, Roma ve XVII. - XVIII. yüzyıllar Batı sanatı ile ilgili olan ya da herhangi bir uygarlığın sanat evriminde teknik üstünlük ve uyum olarak damgasını vurduğu devrede yer alan sanat yapıtları.

    Havalandırma Bacası: Binalarda kirli ve pis kokulu havayı uzaklaştırmak ve yerine temiz havanın mekanlara ulaştırılması amacıyla yapılan kanallara havalandırma ya da vantilasyon bacaları denir.

    Tasarım: 1. Tasarlamak işi veya tasarımlanan biçim. 2. Bir tasarlama eylemi sonucunda ortaya çıkan ve yapıtın gerçekleştirilmesi sırasında yönlendirici olan proje, çizim, maket gibi ürünlerin tümü. 3. Dizayn.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü