Eğitim Sitesi

Pastoral Şiir Nedir? Pastoral Şiir Hakkında Kısaca Bilgi

Pastoral Şiir Terimi Hakkında Bilgiler

Türkçe-Dil Bilgisi Terimi Olarak Pastoral Şiir:

Doğa güzelliklerini; orman, yayla, dağ, köy ve çoban yaşamını ve bu hayata duyulan özlemi ifade eden şiir türüne pastoral şiir denir.

 

Edebiyat Terimi Olarak Pastoral Şiir:

Çoban ve kır hayatını konu edinen, bu yaşayışı sevdirme amacı güden şiir.

 

    Benzer Türkçe-Dil Bilgisi Terimleri

    Sıralı Birleşik Cümle: Tek başına yargı bildiren ve bir anlam bütünlüğü içinde yan yana sıralanan, iki veya daha fazla cümlenin oluşturduğu cümleler topluluğu. Bu cümleler arasındaki anlam ilişkisi ortak kip, ortak şahıs ve öteki ortak cümle ögeleri il sağlanır. Birbirlerine virgül, noktalı virgül ve bağlaçlarla bağlanır: Ben buraya siper kazmaya geldim; gücüm kuvvetim yerinde çok şükür. (S.Çokum, Ağustos Başağı, s.177)

    Ad-Fiil Grubu: -mak, -ma, -ış/-uş ekleriyle kurulmuş ve grup sonunda yüklem görevi almış bir ad-fiil ile bunun anlamını tamamlayan özne, nesne, zarf ve yer tamlayıcısı ögelerinden oluşan kelime grubu: Çitlembik çalmak için yüksek duvarları aşarak bu bahçeye bir defacık girmek. (Ö. Seyfettin, İlk Düşen Ak, s.83).

    Söz Öbeği: Kelime grubu. En az iki sözcükle oluşan grup.

    Ad Kökü: Somut veya soyut varlıkları veya onların vasıf, durum ve ilişkilerini gösteren ve yapı bakımından bölünemeyen ad: el, ayak, baş vb.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Türkçe-Dil Bilgisi Terimleri Sözlüğü