Eğitim Sitesi

Paspartu Nedir? Paspartu Hakkında Kısaca Bilgi

Paspartu Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Paspartu:

Ortası boş olarak, çerçeve şeklinde kesilmiş mukavva ya da kartonlara denir. Bunlar resim fotoğraf ve yazıların çevresine geçirilerek, resim çerçevesi ile resim arasında bir boşluk meydana getirir. Paspartular resme daha rahat bakma ve küçük bir resme büyük bir çerçeve takma kolaylığı sağlar.

 

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Paspartu:

Bir resmin, çevresinde genişçe bir çerçeve oluşturacak biçimde ortasına yerleştirildiği kalın karton veya mukavva üzerinde yapılan sergiye hazırlık çalışmasına verilen isim. Paspartu üzerinde eserin kendisinden başka, eser sahibini ve eserin adına ilişkin bilgiler yer alır.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Şapel: Tek mekânı bulunan küçük kilise.

    Kripta: Eski kiliselerde Hıristiyanların gizli tapınmak amacıyla kullandıkları kilise ve kiliselerde koro veya apsisin altında yer alan mezar odası.

    Primitivizm (Primitivism): 1- Rusya'da 1905 ile 1920 arasında gelişen, kübizm ve fütürizm düşüncesi ile Rus halk sanatının etkisinde gelişen sanat hareketi. Larinov, Goncharova ve Malevich'in ilk dönem çalışmaları örnek gösterilebilir. 2- İçinde primitif öğeler taşıyan sanat.

    Saray: 1- Genellikle devlet yöneticilerinin ikamet ettikleri ve devleti yönettikleri kompleks yapılardır. 2- Hükümdarların veya devlet başkanlarının oturduğu büyük yapı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü