Eğitim Sitesi

Parlamento Nedir? Parlamento Hakkında Kısaca Bilgi

Parlamento Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Parlamento:

Halkın oyu ile seçilen ve yasama gücünü kullanan milletvekillerinin oluşturduğu meclistir. Parlamentonun temel görevi yasa yapmak, yasa değiştirmek, işlevini yitiren yasaları yürürlükten kaldırmaktır. Bunun yanı sıra parlamento, hükümetleri oluşturur ve çalışmalarını denetler, yaptığı bütçe ile devletin parasını harcama yetkisini hükümete verir.

 

Tarih Terimi Olarak Parlamento:

Belirli sürelerle ve belirli bir süre için, yurttaşların oylarıyla seçilen milletvekillerinin oluşturduğu, ülkenin yasalarını yapan, devlet bütçesini çıkaran, hükümetini denetleyen ve anayasaya göre daha başka görevleri ve yetkileri bulunan meclis ya da meclsler.

 

İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Parlamento:

Başlıca görevi kanun yapma(yasama), devlet bütçesini çıkarma, hükümeti denetleme olan ve üyeleri halkoyu ile belirli bir süre için seçilen meclis.

 

Parlamento (TBMM) Terimi Olarak Parlamento:

Başlıca görevi yasama, devlet bütçesini çıkarma, hükûmeti denetleme olan ve üyeleri halkoyu ile belirli bir süre için seçilen meclis veya meclisler, yasama kurulu, yasama meclisi, yasama organı.

 

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Parlamento:

Başlıca görevi yasama, devlet bütçesini çıkarma, hükûmeti denetleme olan ve üyeleri halkoyu ile belirli bir süre için seçilen meclis veya meclisler, yasama kurulu, yasama meclisi, yasama organı.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Sororat: Erkeğin ölen eşinin kardeşiyle evlenmesidir. Bu evlilikte de annesiz kalan çocuklara en iyi teyzelerin bakabileceği mantığı egemendir.

    Normatif: Kural koyucu.

    Stres: Organizmanın uyumunu bozan her türlü dış ve iç etkiye stres denir.

    Rejim: Yönetme, düzenleme biçimi, düzen. Bir devletin yönetim biçimi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü