Eğitim Sitesi

Pamukova-97 Nedir? Pamukova-97 Hakkında Kısaca Bilgi

Pamukova-97 Terimi Hakkında Bilgiler

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Pamukova-97:

Bitki boyu orta uzunlukta, başaklar beyaz renkli, kılçıklı, daneler yumurta şeklinde ve kırmızıdır. 1000 tane ağırlığı 34 gramdır. Soğuğa ve kurağa dayanımı iyi olan çeşit yatmaya orta dayanıklıdır. Yapay ve doğal koşullarda sarı ve kahverengi pasa dayanıklı ekmeklik kırmızı yarı sert buğday çeşidi.

 

    Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri

    Randıman: Temizlenmiş ve tavlanmış 100 kısım buğdayın öğütülmesinden elde edilen unlu kısmı. Genel anlamı verimdir.

    Alım: Toprak Mahsulleri Ofisi'nce her kampanya döneminde Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenmiş esaslar çerçevesinde hububat ve bakliyat ürünleri ile haşhaşın gerçek üreticilerden satın alınması işlemi.

    Haşhaş (Afyon): Gelincikgiller familyasından bir yıllık otsu bitki. Anayurdu Anadolu'dur. Olgunlaşmamış haşhaş kapsüllerinin sütünden morfin, kodein ve papaverin gibi çeşitli alkaloitleri içeren afyon maddesi elde edilir. Yurdumuzda haşhaş alımı ve işlenmesi sadece T.M.O. tarafından yapılmaktadır. Haşhaş tohumu ise %44-55 oranında yağ içerdiğinden gıda, boya ve sabun sanayinde kullanılmaktadır. Çizilmemiş haşhaş kapsülleri tarlada kuruduktan sonra kontrol altında toplanarak tohumları ayrılarak işlenmek üzere alkaloit fabrikasına gönderilir ve uyuşturucu türevleri elde edilir.

    Cins Paçalı: Hububat grubundan buğday, arpa, çavdar, yulaf, mısır ve darı gibi ürünlerin birbirleriyle karıştırılmasından meydana gelen paçal.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ziraat (Tarım) Terimleri Sözlüğü