Eğitim Sitesi

Özgül Enerji Nedir? Özgül Enerji Hakkında Kısaca Bilgi

Özgül Enerji Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Özgül Enerji:

Bir malın üretimi ya da bir hizmetin yerine getirilmesi için tüketilen, üretim ya da hizmet yerinde ölçülen (dolaylı ya da dolaysız) enerji miktarıdır.

Not: Özgül enerjiye ilişkin bilgi verilirken, makine ya da malzemelerin özgül enerjisinin (dolaylı enerji), tüketilen enerjinin birim miktarının üretilmesine harcanan enerjinin,el emeği ile ilgili enerjinin ya da ürünün içinde fiziksel biçimde bulunan enerjinin (örneğin; petrokimya ürünleri) bunun kapsamında olup olmadığının belirtilmesi gerekir.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Özgül Isı Tüketimi: Santralda tüketilen yakıtın ısı eşdeğerinin, üretilen elektrik enerjisine oranıdır. Bu değer, belirli bir süre için hesaplanır ve üretilen enerji gibi brüt ya da net olabilir.

    İletim Şebekesi: TUISO ya da İletim Hizmeti sağlayıcısına ait Yüksek gerilim şebekesi, ya da duruma göre, bu şebekenin bir bölümü.

    Tek Alıcı: Bulunduğu sistem içinde iletim sisteminin entegre yönetiminden ve / veya bir merkezden yönetiminden ve / veya merkezi elektrik alımı ve satışından sorumlu olan tüzel kişilik.

    Nihai Tüketim: Belirli bir uygulama biçimi için ya da bir uygulama alanında saptanan enerji tüketimidir; tüketiciye verilen gerçek enerji miktarını belirtir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü