Eğitim Sitesi

Özdeşleme Nedir? Özdeşleme Hakkında Kısaca Bilgi

Özdeşleme Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Özdeşleme:

1. Çocuğun, beğendiği ve sevdiği bir yetişkinin davranışlarını, hemen hemen bilincinde olmadan öykünerek toplumsal çevresinde kendine özgü görevleri öğrenmesi.

2. Bireyin, kendine güvenini sağlamak amacıyla, bilinçli ya da bilinçsiz olarak, gerçek ya da düşsel bir kimseyi örnek edinmesi, onun gibi davranması.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Elişi: 1. Okullarda öğrencileri el işlerine alıştırmak amacıyla kâğıt, mukavva, tahta, tel gibi gereçler ve basit el araçlarıyla yaptırılan yaratıcı işlere verilen genel ad. 2. Amacı, el işleri yoluyla çocukların gelişmesine katkıda bulunmak olan ve daha çok ilk ve ortaokul çağında okutulan dersin adı.

    Bireysel Oyun: Çocuğun, arkadaşa gerekseme duymadan kendi kendine oynayabileceği oyun.

    Ortaöğretim Kurumu: Ortaokul veya imam-hatip ortaokulundan sonra dört yıllık eğitim ve öğretim veren, resmî ve özel örgün eğitim okul ve kurumlarının her biri.

    Aile Eğitimi: 1. Aile kurmuş olan kadın ve erkeklere, aile mutluluğunu gerçekleştirmek ve arttırmak için gerekli bilgi, beceri ve davranışları kazandırmak üzere verilen eğitim. 2. Aile kurmaya aday genç ve yetişkinlere onların iyi birer ana ya da baba olmalarını sağlam

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü