Eğitim Sitesi

Otobiyografi Nedir? Otobiyografi Hakkında Kısaca Bilgi

Otobiyografi Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Otobiyografi:

Otobiyografiler de biyografilerde olduğu gibi kişilerin yaşam öykülerini konu alır. Aralarındaki fark ise; otobiyografilerde yaşam öyküsünü anlatan kişinin kendisi olmalıdır.

 

Türkçe-Dil Bilgisi Terimi Olarak Otobiyografi:

Bir insanın, kendi hayatını kendisinin yazdığı eserlere otobiyografi denir. Biyografilerde kişinin hayatı, çalışmaları başkası tarafından yazılırken otobiyografilerde kişi kendisini anlatır, yazar.

 

Edebiyat Terimi Olarak Otobiyografi:

Bir kimsenin kendi hayatını yazdığı eser. Biçim ve içeriğiyle bir edebi değer taşımalıdır.

 

Dil ve Anlatım Terimi Olarak Otobiyografi:

Öz yaşam öyküsü.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Dernek: Belirli ve ortak bir amacı gerçekleştirmek için kurulan yasal topluluğa dernek denir. Sakatlar Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği gibi.

    Kaynakça: Yararlandığımız kaynakların adını belirtmemizdir.

    Tekzip: Düzeltme, cevaplama yazısıdır. Yapılan yanlış bir habere konu olan kişi ya da kurumun haberin düzeltilmesi için yazdığı yazıdır. Tezkip olarak da geçebilir.

    Destan: 1. Olağanüstü olayların olağanüstü kişilerle, olağanüstü biçimde dilden dile anlatıldığı öyküleştirilmiş şiir biçimindeki edebi eser. "Oğuz Kağan Destanına göre Türklerin atası Oğuz kağan 40 günde yürümüştür." 2. Tarih öncesi tanrı, tanrıça, yarı tanrı ve kahramanlarla ilgili olağanüstü olayları konu alan şiir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü