Eğitim Sitesi

Örtü tahtası Nedir? Örtü tahtası Hakkında Kısaca Bilgi

Örtü tahtası Terimi Hakkında Bilgiler

Arıcılık Terimi Olarak Örtü tahtası:

Kovan kapağı altına konulan ve örtü bezi yerine kullanılan, yekpare veya parçalı olabilen, ortasında yemleme deliği bulunan kovanın iç kapağı.

 

    Benzer Arıcılık Terimleri

    Koloni dengeleme: Arılı, çiçek tozlu, ballı, açık gözlü yavrulu ve kapalı gözlü yavrulu çerçevelerin, kuvvetli ve zayıf koloniler arasında değiştirilerek, koloni güçlerini eşitlemek.

    Basra: Bitkiler üzerinde yaşayan ve bitki özsuyu ile beslenen, delici-emici ağız yapısına sahip bazı böceklerin bitkiler üzerine bıraktıkları, mineral içeriği yüksek ve şekerli sindirim artığı. (Balsıra, Basura, Bal çiyi)

    Sarıca arı: 15-20 mm. uzunlukta, vücutları sarı-siyah bantlarla süslü yaban arıları. Antenleri oldukça kalın, ağız parçaları çiğneyicidir. Bal yapmazlar. Avını yakalamada ve savunmada kullandığı zehirli iğnesinin ucu çengelsiz ve sivridir. Avladıkları tırtıl ve böcekleri çiğneyerek larvalarını beslerler. Petekleri bir binanın köşesine veya saçak altına bir sapla bağlıdır.

    Aşılama: Arı sütü üretimi veya ana arı üretimi amacıyla seçilen anaç koloniden genç kurtçukların özel kaşıklar kullanarak bulundukları gözlerden alınıp yapay ana arı yüksüklerine aktarılması. (Kurtçuk aktarımı, Larva transferi)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Arıcılık Terimleri Sözlüğü