Eğitim Sitesi

Ortodoks İstikrar Programı Nedir? Ortodoks İstikrar Programı Hakkında Kısaca Bilgi

Ortodoks İstikrar Programı Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Ortodoks İstikrar Programı:

Uluslararası Para Fonu IMF'nin 1970'li yıllardan bu yana enflasyonla mücadele eden ülkelere tavsiye ettiği programlara genel olarak verilen addır. Ortodoks kelimesi burada klasikleşmiş, klişeleşmiş istikrar programları anlamında kullanılmaktadır. Bu programda IMF ücretlerin dondurulmasını, program öncesi belirli bir oranda devalüasyon sonrası yavaşlatılmış kur politikasını tavsiye eder ve tüketimi kısarak enflasyonun kontrol altında tutulmasını önerir. Bu klasik program bir çok uygulayıcı ülkede başarıya ulaşamamış, hatta enflasyonun daha da hızlanmasına neden olmuştur.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    İnorganik Büyüme: Bir şirketin kendi faaliyetlerindeki artış yerine birleşme ve satınalmalarla büyümesi.

    Malî: Finansal, parayla ilgili.

    Tasarruf Ehliyeti: Reşit olmak (18 yaşını tamamlamış olmak), mümeyyiz olmak (makul hareket etme iktidarına sahip olmak) ve kısıtlı olmamak (mahkemece kısıtlı kararı alınmamış olması) şartlarının biraraya gelmesi ile kazanılan işlem yapma yetkisi.

    Tele Havale: 1- Elektronik terminal, nakit makinesi, bilgisayar, telefon veya İnternet yoluyla para transferinin başlatılması. 2- Paranın kredi kartı veya otomatik fatura ödemesiyle transferi. 3- Yurtdışına para gönderme.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü