Eğitim Sitesi

Örgün Eğitim Nedir? Örgün Eğitim Hakkında Kısaca Bilgi

Örgün Eğitim Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Örgün Eğitim:

Kişilerin iş ve meslek kollarında çalışmaya başlamadan önce okul ya d aokul niteliği taşıyan kuruluşlarda , genel ve özel bilgiler yönündenyetişmelerini sağlamak amacıylabelli yasalara göre düzenlenen eğitim.

 

Üniversite Terimi Olarak Örgün Eğitim:

1. Zaman ve mekân olarak belirli sınırlar içerisinde (okul niteliği taşıyan yerler) yürütülen, öğrencilerin genel ve özel bilgilerle donatıldığı belli kanunlara göre şekillendirilen, öğrencilerin eğitim-öğretim süresince ders ve uygulamalara devam etme zorunluluğunda oldukları eğitim-öğretim türüdür.

2. Amaca göre hazırlanmış programlarla okul çatısı altında yapılan, belli kanunlara göre şekillendirilen eğitim biçimidir.

 

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Örgün Eğitim:

Kişilerin yaşama atılmadan, iş ve meslek kollarında çalışmaya başlamadan önce okul ya da okul niteliği taşıyan yerlerde genel ve özel bilgiler bakımından yetişmelerini sağlamak amacıyla belli yasalara göre düzenlenen eğitim. 2. Düzenli, planlı ve yöntemli biçimde verilen herhangi bir eğitim.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Seyfiye Sınıfı: Osmanlı Devlet Teşkilatını oluşturan üç ana meslek grubundan biridir. Osmanlı toplum yapısında "Seyfiye Sınıfı" idari ve askerî silahlı kuvvetlerin yönetici unsurlarını ifade eder ve “Ehli- örf” ya da “Ümera” olarak da adlandırılır. - Kılıç ehli olarak bilinir. - Devleti koruyan, asayişi sağlayan, sınırları genişleten sınıftır. - Yönetim ve askerlik işlerine bakarlar. - Vezir-i Azam, Vezirler, Yeniçeri Ağası, Kaptan-ı Derya, Beylerbeyi, Sancakbeyi bu gruptadır.

    Diplomatika: Yazışma bilimidir. Devletlerin iç ve dış yazışmalarını, antlaşmalarını ve bu tür belgelerin yazım üsluplarını inceler.

    Saadetlû(Saadetli): Osmanlı Devieti'nde albay ile korgeneral arasındaki rütbelilere ve bunlara denk makamlarda bulunan sivillere hitap ederken söylenen deyim.

    Hakan (Kağan): İslamiyet'ten önceki dönemlerde Türk, Moğol ve Tatar büyük hanları (hükümdar) için kullanılan bir sandır. Daha sonra Osmanlı padişahları için de saygı için kullanılan bir unvan olmuştur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü