Eğitim Sitesi

Organze Nedir? Organze Hakkında Kısaca Bilgi

Organze Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Organze:

Ham ipek ipliğinden dokunmuş saydam, sertçe ve ince fantezi kumaş.

 

Perdecilik Terimi Olarak Organze:

1- Ham ipek ipliğinden dokunmuş saydam,sertçe ve ince fantezi kumaş.

2- İpek ve polyesterden yapılmış çok ince transparan tül.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Duvar: Çeşitli binalarda taş, tuğla ve bloklardan değişik şekillerde, taşıyıcı veya bölme duvar olarak düşey şekilde örülen elemanlar. Duvar, yapının dışarıyla irtibatını kesen, yapıyı dış etkilerden koruyan ve mahalleri birbirinden ayıran yapı elemanıdır.

    Membran: Geçirimsiz ince örtü, kaplama.

    Fiber Optik Aydınlatma: Işığı, fiber kablolarla elektrik veya ısı enerjisinin olumsuz etkilerini barındırmaksızın taşıma olarak ifade edilen yeni bir aydınlatma tekniğidir. Fiber optik aydınlatma iki ayrı kısımdan oluşur; ışık kaynağı ve fiber optik kablo demeti. Fiber optik aydınlatmada kablolar; cam fiber optik kablolar ve plastik fiber optik kablolar olmak üzere ikiye ayrılır. Fiber optik kablo sadece ışık taşıyıcıdır, elektrik akımı taşımaz. Fiber optik sistemlerde ışığın Ultraviyole (UV) ve infrared (IR) ışınımlar içermemesi nedeniyle değerli nesnelerin ve patlama riski yüksek yerlerin aydınlatılması için en iyi alternatiftir. Işık kaynağı ile armatürün farklı yerlerde olması, ulaşılması ve bakımı zor noktaların aydınlatılmasında kolaylık sağlar. Ayrıca efekt ve farklı modelleme seçenekleriyle tasarımda önemli bir yeri vardır. Fiber optik aydınlatmanın kullanım alanları, vitrin, mağaza, galeri ve sergi alanları, tabela, yön levhaları, yürüyüş yolu, kapı girişleri ve zemin aydınlatmaları, iç ve dış mekanlar, havuz, bahçe, fıskiye, çeşme vb. yerlerdir.

    Normal Küvet: Daha çok kullanım alanı kısıtlı olmayan büyük banyolarda kullanılan bu tip küvetler, banyo yapacak kişinin ayakta veya uzanarak yıkanabilmesini sağlar. İki veya üç kenarı duvara dayanabilir. Düşük döşeme içine gömülen tiplerinin yanı sıra bitmiş döşeme üzerine monte edilebilen ankastre modelli olanları vardır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü