Eğitim Sitesi

Optimum taşıma kapasitesi Nedir? Optimum taşıma kapasitesi Hakkında Kısaca Bilgi

Optimum taşıma kapasitesi Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Optimum taşıma kapasitesi:

Belirli bir çevrenin sürekli olarak besleyebileceği belli bir türe ait en ideal birey sayısı.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Konsantrasyon: Birim hacimde bulunan madde miktarı.

    Metamorfoz: 1. Başkalaşım. Canlının yumurtadan çıktıktan sonra, tam bir ergin görünümüne erişinceye kadar geçirdiği evrelerin bütünü. Örneğin, bir larvanın ergine geçişi. 2. Bazı böcek ve kurbağa gibi canlıların, yumurtadan çıktıktan sonraki gelişme evrelerinde yapısal değişikliğe uğrayarak, atalarına benzer hale gelmelerine verilen isimdir. Kimi hayvan yavrularının,erişkin olana dek geçirdikleri değişimlerin tümüne verilen ad.

    Retina: 1. Göz küresinin en içte bulunan, ışığa duyarlı hücreler ile sinir liflerini içeren tabakası, ağ tabaka. 2. Gözün ağ tabakası.Saydam sıvıyı çevreleyen ve arka tarafta optik sinirle devam eden göz yuvarlağının en içteki üçüncü tabakası. Işığa duyarlı reseptör hücreleri, çomakları ve konileri kapsar. 3. Gözde en iç kısımda bulunan, ışığa duyarlı hücrelerin, duyu sinirlerinin ve pigmentlerin bulunduğu, çift katlı ağ tabaka.

    İnterfaz: 1- Hücre döngüsünde, birbirini izleyen çekirdek bölünmeleri arasındaki periyot; bu periyot boyunca kromozomlar dağınık durumdadır ve çekirdek kılıfı bozulmamıştır. 2- Canlı hücrenin normal yaşam evresidir. Bu evrede hücre büyüyüp olgunlaşır. Bu evrenin sonuna doğru DNA ve sentrozomlar kendini eşler.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü