Eğitim Sitesi

Önerme Nedir? Önerme Hakkında Kısaca Bilgi

Önerme Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Önerme:

Doğru veya yanlış bir iddia,yargı bildiren cümle.Örneğin:Bütün kuş dört ayaklıdır.Bütün insanlar akıllıdır.Önermeleri doğru da, yanlışta olsa bir yargı bildirir.Bu nedenle bu cümleler önermedir.

 

Matematik-Geometri Terimi Olarak Önerme:

Net bir sonucu ortaya koymaya hüküm verme denir. Doğru veya yanlış kesin hüküm bildiren ifadelere önerme denir.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Önerme:

Doğru veya yanlış bir yargı bildiren cümlelere önerme denir. Yargı ise iki fikir arasında ilişki kurmaktır. Önerme doğru ya da yanlış gibi bir doğruluk değerine sahip olmalıdır.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Hipnoz: Sözle, bakışla ya da yardımcı nesneler kullanarak telkinle oluşturulan yapay uyku halidir. Hipnoz görünüşte uykuya benzeyen, ancak kişinin, hipnozu yapanın etki ve telkinlerine açık, çevrenin etkilerine karşı kapalı olduğu bir durumdur.

    Liberalizm: 1- Herkese, inanç ve düşünme özgürlüğü tanınmasının gerekli olduğunu savunan, özgür düşünüşe bağlı dünya görüşü, bireyin özgürlüğünü ve ekonomik güçler arasında özgür yarışmayı savunan, bireyler, sınıflar ve uluslararasındaki ekonomik ilişkilere devletin karışmamasını isteyen öğreti. 2- İnsanların özgürce düşünmesini ve özgürce ekonomik girişimde bulunmasını savunan düşünce. İkiye ayrılır: Sosyal Liberalizm (özgür toplumsal yaşamı savunur) ve Ekonomik Liberalizm (özgür ekonomik girişim imkânları yaratılmasını savunur). Hem ekonomik hem siyasi bir sistemdir. "Bırakınız yapsınlar, bırakınız geçsinler" sloganıyla ortaya çıkmışlardır. Devletin bireyleri tamamen özgür bırakması gerektiğini savunurlar. Gümrükler kalkmalı, ticaret serbestleşmeli, isteyen istediğini üretip istediği fiyata satmalıdır. Üretim kar amacıyla yapılır. Sınıf farklılıklarının doğmasına yol açmıştır.

    Sendika: İşçilerin veya işverenlerin iş, kazanç, toplumsal ve kültürel konular bakımından çıkarlarını korumak ve daha da geliştirmek için aralarında kurdukları birlik.

    Determinasyon: Evrende olup biten her şeyin bir nedensellik bağıntısı içinde gerçekleştiğini, fiziksel evrendeki ve dolayısıyla da insanın tarihindeki tüm olgu ve olayların mutlak olarak nedenlerine bağlı olduğunu ve nedenleri tarafından koşullandığını savunan anlayış.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü