Eğitim Sitesi

Olumlu Edim Nedir? Olumlu Edim Hakkında Kısaca Bilgi

Olumlu Edim Terimi Hakkında Bilgiler

Hukuk Terimi Olarak Olumlu Edim:

Bir şeyin yapılmasına veya verilmesine ilişkin edim.

 

    Benzer Hukuk Terimleri

    Tehlikeli Hükümlü: İşlediği suçun nitelik ve icra şekli göz önüne alındığında toplum için ciddi bir tehlike oluşturan ve cezaevi güvenlik ve nizamını ihlal edebileceği yönünde kuvvetli delil bulunan hükümlüdür.

    1921 Teşkilat-ı Esasiye Kanunu: (Devletin temel düzeni hakkındaki kanun) Yürürlüğe koyan 1920 de kurulan TBMM.1921'de meclis bu metni yürürlüğe koymuştur.Teknik anlamda anayasa değil. Sadece devletin temel idaresi hakkında maddeler içerir. 1.Madde:Egemenlik kayıtsız şartsız Türk milletinindir.(geleneksel yönetim biçiminden rasyonele geçiştir) Devrimci bir ilke. Padişahı ve saltanatı yok sayar.

    Tasarruf Etme: Kullanma ve yapma harcama, yönetme, bir şeyi sevk ve idare gücü. Harcamadan bekletme, biriktirme, tutumlu olma. Çoğulu tasarrufâtdır; işlemler, muâmeleler, harcamalar.

    Sebepsiz zenginleşme: İki mal varlığı arasında, birinin zararına olan haklı bir sebep olmaksızın meydana gelen değer kaymalarını ifade eder. Bu kaymalar, zenginleşmenin veya fakirleşmenin davranışları ile olabileceği gibi, tabi kuvvetlerin sonucu da olabilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Hukuk Terimleri Sözlüğü