Eğitim Sitesi

Oklava Nedir? Oklava Hakkında Kısaca Bilgi

Oklava Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Oklava:

Hamur açmakta kullanılan uzunca yuvarlak çubuk.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Laiklik: Devletin, dinler arasında ve dini görüşlerle dini olmayan görüşler arasında olumlu ya da olumsuz ayrımcılık yapmaması. Laiklik; din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması, devlet kurumlarının ve kurallarının dini ilkelere değil, akla ve bilime dayandırılmasıdır. Laiklik ilkesinin kabul edilmesiyle devlet yönetimi akla ve bilime dayandırılmıştır. Türk toplumunun çağdaşlaşma yolu açılmıştır. Özellikleri: - Devlet yönetiminde din ve devlet işleri birbirinden ayrı tutulur. - Akla ve bilime önem verilir, yasalar din kurallarına dayandırılamaz. - Düşünce ve inanca saygı esastır. Herkesin inanç ve vicdan özgürlüğü vardır. - Devlet dini inançlarından dolayı kanun önünde ayrım gözetmez.

    Figür: Bir dansı oluşturan, ölçülü adımlarla beliren zincirleme hareketlerden her biri.

    Cihat: Müslümanların din uğruna yaptıkları mücadele.Bu mücadele siyasi, askeri, ekonomik, bilimsel vs de olabilir. "Bizans sınırında bulunan uç beylikleri hem sınırları koruyor hem de cihat ediyordu." "Selçukluların Bizans sınırında yaptıkları seferler gaza-cihat niteliği taşıyordu."

    Tarikat: Aynı dinin içinde birtakım yorum ve uygulama farklılıklarına dayanan, bazı görüş veya birbirinden ayrılan, Tanrı'ya ulaşma ve onu tanıma yollarından her birine tarikat denir. "Din mezheplere, mezhepler tarikatlere ayrılabilir." "Tarikatler Osmanlı Devleti'nin kuruluşunda ve İslam'ın Avrupa'ya yayılmasında hizmet etmiştir." "Yesevilik tarikatinin eşitlikçi, adil, hoşgörülü yaklaşımı ve İslam'ı Türkçe anlatması sayesinde Türkler arasında İslam dini yayılmıştır."

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü