Eğitim Sitesi

Oda Nedir? Oda Hakkında Kısaca Bilgi

Oda Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Oda:

Serbest meslek sahiplerinin (esnaf ve sanatkârların) bir araya gelerek kurdukları mesleki dayanışma kuruluşlarıdır. Sanayi Odası, Şoförler Odası, Ticaret Odası gibi.

 

Tarih Terimi Olarak Oda:

Osmanlı Dönemi'nde yeniçeri kışlası.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Oda:

Her yönden kesin engellerle sınırlanmış, orta büyüklükteki mekan. Bir binanın, özellikle bir evin oturma, yatma, çalışma gibi eylemleri için yapılan mekanlarından her biri.

 

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Oda:

Serbest meslek adamlarını içinde toplayan resmî birlik.

 

İnşaat Terimi Olarak Oda:

1. Bir binanın, özellikle bir evin oturmak, çalışmak, yatmak gibi eylemlere yarayan gözlerinden her biri: oturma odası, yatak odası, yemek odası, sandık odası.

2. Meslek adamlarının içinde toplayan resmi birlik. Örneğin, Mimarlar Odası.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Doktora: Bir fakülte veya yüksekokulu bitirdikten sonra o bilim dalında sınav ve bilimsel bir eserle erişilen derece, basamak.

    Reaya: Osmanlı Devletinde yönetime katılmayan, geçimini tarım ve sanayi alanında üretim yapmak ve ticaretle uğraşmak yoluyla sağlayan ve devlete vergi veren halka reaya deniliyordu. Reaya, çeşitli din, dil ve ırklara mensup topluluklardan oluşuyordu.

    Medya: Yazılı ve görsel basın ve yayın organlarının genel adı. İletişim ortamı, iletişim araçları, kitle iletişim araçlarının tümüne de denir.

    İdeoloji: Siyasal veya toplumsal öğreti oluşturan, bir hükümetin, bir partinin, bir grubun davranışlarına yön veren politik, hukuki, bilimsel, felsefi, dinî, moral, estetik düşünceler bütünü.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü